Reuters: Ingen tegn til drepte der Russland hevder å ha drept 600 ukrainske soldater

Russland angrep natt til søndag byen Kramatorsk øst i Ukraina og hevder å ha drept over 600 ukrainske soldater. Det avvises av Reuters-journalister på stedet.

Publisert

Ifølge det russiske forsvarsdepartementet var angrepene blant annet rettet mot to bygninger som fungerte som forlegninger for ukrainske soldater. I den ene hevder de at det oppholdt seg rundt 700 soldater, mens det angivelig var rundt 600 soldater i den andre.

– Som et resultat av det massive rakettangrepet mot disse midlertidige forlegningene for ukrainske styrker, ble over 600 ukrainske soldater drept, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet.

Ordføreren i Kramatorsk avviser dette og skrev søndag på Facebook at ingen ble drept i de russiske angrepene mot flere bygninger natt til søndag.

Søndag besøkte Reuters-journalister stedet for angrepet. Ifølge dem er det ingen åpenbare spor etter drepte eller skadde.

– Det er ingen ødelagte bygninger, og ingen spor av sårede eller drepte, sier en av journalistene.

Nattens russiske angrep mot Kramatorsk var ifølge Moskva hevn for et ukrainsk angrep som kostet minst 89 russiske soldater livet Makiivka i Donetsk fylke for en knapp uke siden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer