Reuters: Alle afghanske FN-ansatte blir bedt om å holde seg hjemme i to døgn av sikkerhetsgrunner

FN ber lokalt ansatte i Afghanistan om å holde seg hjemme fra jobb de neste 48 timene etter at Taliban forbød kvinnelige FN-ansatte å gå på jobb.

Taliban har innført en rekke restriksjoner på kvinner rettigheter i Afghanistan siden de overtok makten i landet i august 2021. Tirsdag nektet de kvinnelige FN-ansatte i en østlig provins å gå på jobb. Foto: Ebrahim Noorozi / AP / NTB
Taliban har innført en rekke restriksjoner på kvinner rettigheter i Afghanistan siden de overtok makten i landet i august 2021. Tirsdag nektet de kvinnelige FN-ansatte i en østlig provins å gå på jobb. Foto: Ebrahim Noorozi / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det får nyhetsbyrået Reuters opplyst av kilder i FN i Afghanistan tirsdag. Grepet tas av sikkerhetsgrunner, opplyser kildene.

Det skjer samme dag som Taliban forbød kvinnelige FN-ansatte å gå på jobb i den østlige Nangarhar-provinsen i landet. FN sier de ikke er i stand til å drive nødhjelp i landet uten alle sine ansatte.

Flere bistandsorganisasjoner sier kvinnelige ansatte er særlig viktige i Afghanistan, der regler og skikker i stor grad hindrer at mannlige ansatte får gitt nødhjelp til kvinnelige mottakere.

I desember nektet Taliban i en periode kvinnelige bistandsarbeidere å jobbe i Afghanistan, noe som gikk hardt ut over det humanitære arbeidet i landet. En rekke bistandsorganisasjoner suspenderte midlertidig sin nødhjelp i landet i protest, noe som tvang Taliban til å snu.

Taliban overtok makten i Afghanistan i august 2021 da vestlige styrker gjorde alvor av de lenge utsatte planene om å trekke seg ut av landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer