Reuters: Alle afghanske FN-ansatte blir bedt om å holde seg hjemme i to døgn av sikkerhetsgrunner

FN ber lokalt ansatte i Afghanistan om å holde seg hjemme fra jobb de neste 48 timene etter at Taliban forbød kvinnelige FN-ansatte å gå på jobb.

Taliban har innført en rekke restriksjoner på kvinner rettigheter i Afghanistan siden de overtok makten i landet i august 2021. Tirsdag nektet de kvinnelige FN-ansatte i en østlig provins å gå på jobb. Foto: Ebrahim Noorozi / AP / NTB
Taliban har innført en rekke restriksjoner på kvinner rettigheter i Afghanistan siden de overtok makten i landet i august 2021. Tirsdag nektet de kvinnelige FN-ansatte i en østlig provins å gå på jobb. Foto: Ebrahim Noorozi / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det får nyhetsbyrået Reuters opplyst av kilder i FN i Afghanistan tirsdag. Grepet tas av sikkerhetsgrunner, opplyser kildene.

Det skjer samme dag som Taliban forbød kvinnelige FN-ansatte å gå på jobb i den østlige Nangarhar-provinsen i landet. FN sier de ikke er i stand til å drive nødhjelp i landet uten alle sine ansatte.

Flere bistandsorganisasjoner sier kvinnelige ansatte er særlig viktige i Afghanistan, der regler og skikker i stor grad hindrer at mannlige ansatte får gitt nødhjelp til kvinnelige mottakere.

I desember nektet Taliban i en periode kvinnelige bistandsarbeidere å jobbe i Afghanistan, noe som gikk hardt ut over det humanitære arbeidet i landet. En rekke bistandsorganisasjoner suspenderte midlertidig sin nødhjelp i landet i protest, noe som tvang Taliban til å snu.

Taliban overtok makten i Afghanistan i august 2021 da vestlige styrker gjorde alvor av de lenge utsatte planene om å trekke seg ut av landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer