Rettsmedisiner: Tengs og Jørgensen hadde samme type skader

Mannen som obduserte Birgitte Tengs i 1995, sier at hun hadde samme type skader som Tina Jørgensen. En 50 år gammel mann er nå mistenkt for å ha drept begge to.

20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept i en kom ved Bore kirke på Klepp sør for Stavanger i 2000. Arkivfoto: Alf Ove Hansen / NTB
20 år gamle Tina Jørgensen ble funnet drept i en kom ved Bore kirke på Klepp sør for Stavanger i 2000. Arkivfoto: Alf Ove Hansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rettsmedisiner Inge Morild sier til VG han er gledelig overrasket over at politiet nå har siktet en ny person i saken.

– Særlig hvis det er mulig å koble samme gjerningsmann til Tina Jørgensen. Begge hadde samme type skader, så det kan jo passe, skriver Morild i en tekstmelding til avisen.

Begge jentene hadde hodeskader som lignet hverandre, ifølge rettsmedisineren.

Politiet pågrep onsdag en 50 år gammel mann, som nå er siktet for drapet på Tengs i 1995. 17-åringen ble funnet voldtatt og drept ved en sti på Karmøy. Fem år senere, i 2000, ble 20 år gamle Tina Jørgensen funnet drept i en kum ved Bore kirke i Klepp sør for Stavanger.

Begge sakene har hittil vært uoppklart, uten gjerningsperson. Den nå 50 år gamle mannen har status som siktet i Tengs-saken og mistenkt i Jørgensen-saken.

Den nå 50 år gamle mannen ble tidligere denne uken pågrepet. DNA-analyser har ført til at politiet nå kobler de to uoppklarte drapssakene sammen. Mannen har tidligere vært avhørt som vitne i begge sakene. Han nekter straffskyld, ifølge forsvareren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer