Bertheussen-saken:

- Resultatene taler sterkt for at skriften er utført av tiltalte

Flere av resultatene av skriftprøver i Bertheussen-saken taler sterkt for at skriften i beslaget er utført av tiltalte.

Flere av resultatene av skriftprøver i Bertheussen-saken taler sterkt for at skriften i beslaget er utført av tiltalte. På en skala fra +3 til -3, der 0 indikerer at det ikke kan trekkes noen konklusjon om samsvar eller ei, ble dette trusselbrevet gradert til +2. Foto: Politiet / PST / NTB
Flere av resultatene av skriftprøver i Bertheussen-saken taler sterkt for at skriften i beslaget er utført av tiltalte. På en skala fra +3 til -3, der 0 indikerer at det ikke kan trekkes noen konklusjon om samsvar eller ei, ble dette trusselbrevet gradert til +2. Foto: Politiet / PST / NTB Vis mer
Publisert

På den tolvte dagen i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen fikk retten høre om de nitide analysene som er foretatt av skriften på trusselbrev, konvolutter, husvegg og bil.

– Resultatene taler sterkt for at den omstridte skriften i beslaget er utført av tiltalte, sa seniorrådgiver Trond Jacobsen i Kripos om et av trusselbrevene i saken.

Brevet ble funnet i postkassen til tiltalte og hennes samboer Tor Mikkel Wara om morgenen lørdag 2. mars i fjor. I brevet står det: «Jævela rasister vi venter på dere du og den feige Frp hora turte ikke komme. Vi venter på dere».

På en skala fra +3 til -3, der 0 indikerer at det ikke kan trekkes noen konklusjon om samsvar eller ei, sa skrifteksperten at brevet ble gradert til +2.

– Du vil aldri forvente å finne en full overensstemmelse. Veldig mange overensstemmelse må til for at man i et slikt tilfelle skulle konkludere med +3, sa han.

Av de sju beslagene som er gransket for skrift, var det også noen som ble gradert til +1, som indikerer en viss grad av overensstemmelse.

Når det gjaldt «rasisit», som var skrevet på husveggen, lot det seg ikke gjøre å konkludere noe om samsvar. Analytikerne mener også at en av de undersøkte konvoluttene sendt til tiltaltes forsvarer John Christian Elden, til en viss grad taler for at den ikke er skrevet av Bertheussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer