Republikansk riksrett-motstand: - Som å helle en masse bensin på bålet

Det er betydelig motstand blant republikanerne mot riksrettssaken for Donald Trump. Dermed kan det bli vanskelig for demokratene å få ham dømt.

Republikanernes mektige leder i Senatet, Mitch McConnell, blir avgjørende for om nok republikanere stemmer for å dømme Donald Trump i riksrettssaken. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
Republikanernes mektige leder i Senatet, Mitch McConnell, blir avgjørende for om nok republikanere stemmer for å dømme Donald Trump i riksrettssaken. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, ventes å sende riksrettstiltalen til Senatet mandag. Tiltalen består av en eneste artikkel, nemlig oppvigleri til opprør, etter stormingen av Kongressen.

Senatets ledere ble i helgen enige om å utsette rettsforhandlingene, og planen er nå at de skal starte 9. februar.

Begge parter er enig om at selve saken kan behandles raskt, men stadig flere republikanske senatorer uttrykker motvilje mot saken, noe som skaper tvil om demokratene kan klare å samle de minst 17 republikanerne de trenger for en fellende dom.

Demokratene hadde håpet at fortørnelsen mange republikanere viste rett etter stormingen av Kongressen, betydde at de ville stemme for å dømme Trump, men den fortørnelsen ser ut til å ha kjølnet etter hvert.

– Helle bensin på bålet

– Jeg synes saken er dum. Jeg mener den virker mot sin hensikt. Vi har allerede et flammende bål i dette landet, og det er som å helle en masse bensin på bålet, sier Marco Rubio.

Han erkjenner likevel at Trump, som oppfordret tusener av tilhengere til å marsjere mot Kongressen for å protestere mot at valgseieren til Joe Biden ble godkjent, bærer noe av ansvaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer