Republikansk politiker erkjenner løgn: - Skammer meg

Republikaneren George Santos, nyvalgt kongressrepresentant, erkjenner at han under valgkampen løy om sin bakgrunn.

George Santos, kongressrepresentant fra New York, mener at løgnene ikke betyr at han vil gjøre noen dårlig jobb i Kongressen. Foto: John Locher / AP / NTB
George Santos, kongressrepresentant fra New York, mener at løgnene ikke betyr at han vil gjøre noen dårlig jobb i Kongressen. Foto: John Locher / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Santos løy både om utdanning og jobberfaring da han i høst førte valgkamp og endte opp med å sikre seg en plass i Representantenes hus ved å vinne et valgdistrikt i New York City.

– Jeg tok ikke eksamen ved en høyere utdanningsinstitusjon. Jeg skammer meg og ber om unnskyldning for at jeg har pyntet på min CV, sier Santos i et intervju med The New York Post.

Han insisterer imidlertid på at han ikke er en forbryter og at saken ikke innebærer at han kommer til å gjøre noen dårlig jobb i Kongressen.

I intervjuet innrømmer Santos blant annet at han aldri har jobbet direkte for Goldman Sachs og Citigroup, slik han påsto. I stedet hevder han å ha jobbet som nestleder for et selskap som gjorde forretninger med de to finansgigantene.

Republikanerne overtar flertallet i Representantenes hus når den nye forsamlingen trer sammen 3. januar. I mellomvalget i november sikret Santos seg en plass som tidligere tilhørte en representant fra Demokratene.

Santos anklages også for å ha løyet om at hans besteforeldre flyktet fra nazistene under andre verdenskrig. Som svar på dette sier han at han aldri har påstått at han er jøde, og at mormoren fortalte om sin jødiske bakgrunn, men at hun senere konverterte og ble katolikk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer