Rema tar Rimi-butikker før Coop får tak i dem

- Vi har fisket litt i rørt vann.

Rema 1000 har fått tak i mer enn 20 Rimi-butikker som i stedet skulle ha havnet hos rivalen Coop.

– Vi har fisket litt i rørt vann, sier Rema 1000 Norges sjef Tom Kristiansen til Aftenposten.

Coop har fått godkjenning fra Konkurransetilsynet til å kjøpe ICA Norges 553 matbutikker. Forutsetningen er at Coop selger 93 av ICA-butikkene videre, 43 av dem til Bunnpris og 50 til NorgesGruppen. Rimi-kjeden inngår i ICA Norge og blir som del av oppkjøpsavtalen gjort om til Coop-butikker.

Remas overtakelse av mer enn 20 av Rimi-butikkene var mulig ved å overta ICA- og Rimi-butikkenes husleiekontrakter, skriver avisen.

– Det er slåssing om husleiekontrakter hele tiden. Men det er klart at vi så det ble en del usikkerhet rundt disse butikkene i forbindelse med Coops oppkjøp av ICA, sier Kristiansen.

Mange av husleieavtalene har en klausul i forbindelse med salg av selskapet. Dersom et selskap blir solgt, står gårdeier fritt til å si opp kontrakten med selskapet. Det er dette Rema har benyttet seg av.

NorgesGruppen, som eier Kiwi, Meny og Spar, har også fått flere nye leiekontrakter på denne måten, ifølge avisen, men NorgesGruppen ønsker ikke å kommentere saken.

Bunnpris-sjef Christian Lykke bekrefter at han ikke får 43 av ICA-butikkene, men bare 42, og om et par år mister han noen flere.

Coop er ikke bekymret over at et 20-tall butikker havner hos konkurrenten Rema 1000, opplyser kommunikasjonsdirektør Kristin Paus. (©NTB)