Vis mer

Rema dumper flere billigmerker

- Vi vil rydde opp.

(upublisert) Opprettet


Det har den siste tiden blitt kjent at Rema 1000 kutter ut flere leverandører og fjerner en rekke merkevarer fra butikkhyllene. Matvaregiganten begrunner hamskiftet med at de vil gjøre plass til flere lokale produsenter.

Også flere av kjedens egne billigmerker vil forsvinne for forbrukerne innen få måneder, skriver Aftenposten.

- Det stemmer. Vi vil rydde opp i våre varer med laveste pris og samle alt inn under en paraply, sier konserndirektør for strategi og innkjøp i Rema 1000 Norge, Lars Kristian Lindberg til avisa.

Produkter som tidligere har gått under merkenavnene «Rema 1000», «Best Pris» eller «Softstyle» bytter nå navn til «Rema Prima».

Sterke reaksjoner


Men billigmerkene er slettes ikke den eneste endringen Rema har gjort den siste tiden. Kjeden har valgt ut noen leverandører til å være sine «bestevenner», noe som gjør at andre produkter må vike.

Tirsdag ble det kjent at syltetøy Lerum forsvinner fra over 500 Rema 1000-butikker, eneste unntaket er butikkene i Sogn og Fjordane.

- Vi blir rammet av det. Det syns vi er trist og leit. Konkurransen er slik, og vi må bare forholde oss til det og utvikle nye og gode produkter, sier Trine Lerum Hjellhaug, administrerende direktør i Lerum til NRK.

Det vakte mye harme på sosiale medier da det ble kjent at Rema ikke har fornyet avtalen med Tromsø-bryggeriet Mack. Tilhengerne raste og døpte blant annet om butikken til «Ræva 1000». Mack-øl skulle opprinnelig kun selges i Troms, men Rema har nå snudd og sier de vil selge produktene i de tre nordligste fylkene.

Nord-Norges største bryggeri er ikke det eneste som har måttet vike plass. Rema har fått Ringnes som «bestevenn», noe som gjør at Coca-Cola får langt mindre plass. Både Fanta, Sprite, Urge, Kuli og Tab X-tra fra sortimentet, skriver E24.

Kims, Vestlandslefse, Dove såpe, Knorr suppe, Softlan tøymykner, Findus, Twinings te, noen Tine-produkter, Uncle Bens, Haribo, Ajax og Palmolive er eksempler på andre produkter som blir vanskelig å finne på Rema 1000 i tiden fremover.

- Vi må øke prisavstanden til konkurrentene, og samtidig ha mer spennende og unike produkter, sier konserndirektør Lars Kristian Lindberg til VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.