Annonse

Rema 1000 snur - Coca-Cola-produkter tilbake i butikkhyllene

- Gode nyheter for kundene våre.

Rema 1000 og Coca-Cola har inngått en avtale om samarbeid i 2017. Det fremgår i en felles pressemelding fra de to selskapene. I første omgang er det Sprite, Fanta (med og uten sukker) og Monster som vil bli å finne i butikkhyllene igjen.

– For det første er dette gode nyheter for kundene våre som får et større utvalg varer å velge mellom. Vi ser frem til å fortsette et godt og langsiktig samarbeid med Coca-Cola, sier Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for Rema kategori og innkjøp, i pressemeldingen.

Siden slutten av januar har Rema kun hatt fire Coca-Cola-produkter i brusskapet. Fra midten av april vil dette øke til 17.

– Vi har inngått en avtale med Rema 1000 som er et godt utgangspunkt for et videre samarbeid, men vi er ikke i mål. Dette er første steg på reisen mot et sterkt samarbeid i det norske markedet, sier Stein Rømmerud, adm. direktør i Coca-Cola European Partners Norge.

LES OGSÅ: Rema dumper flere billigmerker

Fikk kritikk


Flere kunder gikk hardt ut mot Rema 1000 da det ble kjent at butikkjeden skulle satse på «bestevenn»-strategien. Kjeden valgte ut noen leverandører til å være sine «bestevenner», noe som førte til at andre produkter måtte vike.

Rema tok i utgangspunktet Ringnes bryggeri inn i varmen til fordel for Coca-Cola, men har nå altså snudd.

Hamskiftet vekket sterke reaksjoner blant flere forbrukere. Særlig da det ble kjent at Rema ikke fornyet avtalen med Tromsø-bryggeriet Mack, raste kritikken. Tilhengerne raste og døpte blant annet om butikken til «Ræva 1000».

Også i dette tilfellet ombestemte Rema 1000 seg og selger nå produktene i de tre nordligste fylkene.