Rektor sendte ut klasseliste med elevers diagnose

Da rektor ved en skole sør for Bergen skulle informere foreldrene om ny klasseinndeling, inneholdt meldingen et vedlegg med navn og diagnoser på enkeltelever.

Illustrasjonsbilde over Bergen sentrum. Foto: Marianne Løvland / NTB
Illustrasjonsbilde over Bergen sentrum. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

Meldingen ble sendt gjennom appen Vigilo, og tilgangen til appen ble stengt for det aktuelle klassetrinnet så fort feilen ble oppdaget, skriver Bergens Tidende. Både meldingen og innholdet ble slettet før foreldrene fikk tilgang igjen, men ni foreldre hadde allerede rukket å lese den.

De som hadde lest meldingen, ble kontaktet og bedt om å glemme innholdet. Foreldrene til barna hvis diagnoser var omtalt, har fått en telefon der skolen beklager det som skjedde.

Alle foreldre på trinnet har også fått et brev med informasjon om hendelsen, som er meldt inn til personvernombudet og Datatilsynet.

Skoledirektør Frode Nilsen i Bergen kommune sier de ser alvorlig på hendelsen og forstår at tilliten til skolen svekkes når noe slikt skjer.

– Ethvert brudd på personvernet er alvorlig. Vi skal gjøre alt vi kan for at dette ikke skal skje igjen, sier Nilsen.

Rektoren skriver i en SMS til avisen at hun ikke kan uttale seg mens saken er til behandling.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer