Rekordstore hagl i Italia

To ganger på fem dager er det satt europarekord for store hagl i Italia. Et hagl som ble funnet mandag, målte 19 centimeter i diameter.

Biler er skadd av fallende trær i Milano etter en voldsom storm med hagl på størrelse med tennisballer og kraftig vind som veltet store trær. Foto: Luca Bruno / AP / NTB
Biler er skadd av fallende trær i Milano etter en voldsom storm med hagl på størrelse med tennisballer og kraftig vind som veltet store trær. Foto: Luca Bruno / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det europeiske laboratorium for kraftige stormer sier at kjempehaglet som ble funnet i kommunen Azzamo Decimo nordøst for Venezia, nærmer seg verdensrekorden på 20 centimeter fra USA i 2010.

Europarekorden ble satt bare fem dager etter forrige rekord på 16 centimeter. Det haglet ble også registrert i Italia, nærmere bestemt i Carmignano Brento mellom Milano og Venezia.

Mens Sør-Italia er rammet av hetebølger, har den nordlige delen av Italia siden helgen vært utsatt for voldsomme uvær med torden og haglbyger. To mennesker har mistet livet i uværet.

(©NTB)

Mer om