Rekordøkning i vedsalget

Det har vært en unormal høy etterspørsel etter ved selv om vinteren så vidt har begynt. Og det begynte allerede i september.

Salget ved har tatt helt av denne vinteren, og ligger tre ganger over det som er vanlig. Foto: Terje Bendiksby / NTB.
Salget ved har tatt helt av denne vinteren, og ligger tre ganger over det som er vanlig. Foto: Terje Bendiksby / NTB. Vis mer
Publisert

– Vi har solgt ved i Oslo i tolv år, og aldri har det vært så stor etterspørsel. Det er unormalt høyt, sier daglig leder Øystein Skjesol ved Norsk Vedsentral til Dagbladet.

Hittil i vinter ligger vedsalget på et tre ganger så høyt nivå som vanlig, og trykket begynte allerede i september og oktober.

De har nå gått tomt for norsk bjørkeved, og Skjesol sier prisene kommer til å stige utover vinteren. Han tror været, strømprisene og bruken av hjemmekontor er noe av forklaringen på økningen.

Øyvind Stranna Larsen, fagansvarlig i Norsk ved - Forum for vedprodusenter sier at han på de 14 årene han har jobbet med ved aldri har opplevd et så stort salg som nå.

Stranna Larsen sier at man kan spare mellom to og tre kroner per kilowatt ved å fyre med ved.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer