Rekordmange smittetilfeller i Europa sist uke

Europeiske land rapporterte inn over 700.000 nye coronainfeksjoner sist uke, noe som er det høyeste tallet siden pandemien startet, opplyser WHO.

Tyskland, som mange andre europeiske land, opplever en ny smittebølge. Her fra Köln, landets fjerde største by, søndag. Foto: Martin Meissner/ AP Photo/ NTB
Tyskland, som mange andre europeiske land, opplever en ny smittebølge. Her fra Köln, landets fjerde største by, søndag. Foto: Martin Meissner/ AP Photo/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallet ble lagt fram av Verdens helseorganisasjon (WHO) tirsdag. Det innebærer at smittetallet økte med 34 prosent i forrige uke. Antall dødsfall økte med 16 prosent.

Storbritannia, Frankrike, Russland og Spania sto for over halvparten av de nye tilfellene i Europa.

WHO noterte at antall nye smittetilfeller i Spania har gått klart ned sammenlignet med tidligere uker, mens et land som Polen har opplevd en smitteøkning på 94 prosent, samtidig som antall coronarelaterte dødsfall har økt med 104 prosent.

Ifølge WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus er det forståelig at folk er frustrerte, men han advarer om at det ikke finnes noen snarveier ut av pandemien.

Sverige passerte 100.000

I Sverige har nå antallet som har testet positivt for corona, passert 100.000 personer. Tirsdag var det registrert fem nye dødsfall blant personer som hadde covid-19, ifølge svenske helsemyndigheter. Hittil har 5.899 personer som var smittet med coronaviruset, dødd i Sverige.

Statsepidemiolog Anders Tegnell liker dårlig at de siste tallene viser tegn til at eldre igjen ser ut til å være blant dem som rammes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer