Rekordmange ringer inn til Helsedirektoratet om coronaregler

Informasjonsbehovet om gjeldende coronaregler, og spesielt coronasertifikatet, har ført til at rekordmange har ringt inn til Helsedirektoratet.

Det er mange som ønsker informasjon om det nye coronasertifikatet, ifølge Helsedirektoratet, som har mottatt rekordmange innringninger denne uka. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
Det er mange som ønsker informasjon om det nye coronasertifikatet, ifølge Helsedirektoratet, som har mottatt rekordmange innringninger denne uka. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag denne uka mottok Helsedirektoratet 7.613 innringninger. Det er det høyeste tallet siden 13. mars i fjor, dagen etter at landet stengte ned.

– Sommerferien står for tur, og interessen for reiser er stor. Det er mange som kontakter Helsedirektoratet i ulike kanaler. Teamene det blir spurt om er coronasertifikat, karantenehotell, reise, vaksine, testing og prøvesvar, opplyser kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til NTB.

Anbefaler helsenorge.no

I løpet av den siste uka har også vært en jevn økning i antall besøkende på helsemyndighetenes informasjonsside helsenorge.no. Fredag i forrige uke hadde nettsiden 195.000 besøk, mens torsdag denne uka var tallet 220.000.

– Vi forstår at det kan være vanskelig å henge med på alle endringer som skjer, men publikum finner svar på det aller meste på helsenorge.no. I tillegg anbefaler vi alle å bruke chatboten vår, sier Melgård.

Endringer i regler

Denne uka trådte flere nye ordninger i kraft, samtidig som sommerferien begynte eller er rett rundt hjørnet for mange.

Torsdag ble Norge en del av EUs løsning for coronasertifikater. Personer som er fullvaksinert eller har gjennomgått coronasykdom siste seks måneder og har et gyldig coronasertifikat, kan dermed komme inn i Norge uten karantene, testkrav og innreiseregistrering.

Dessuten kan nå ikke-digitale brukere bestille og få tilsendt sertifikatet i posten.

(©NTB)

Mer om