Rekordmange norske hotellovernattinger i august – men utlendingene uteblir

For første gang var det over to millioner norske hotellovernattinger i august, viser nye tall fra SSB. Men de utenlandske turistene lar fortsatt vente på seg.

For første gang var det over to millioner norske hotellovernattinger i august. Bildet viser Hotell Alexandra i Loen i Nordfjord. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB
For første gang var det over to millioner norske hotellovernattinger i august. Bildet viser Hotell Alexandra i Loen i Nordfjord. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

To millioner norske hotellovernattinger i august er 27 prosent flere enn i samme måned i fjor, ifølge nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er første gang siden SSB startet å registrere overnattinger på hoteller i 1950 at det er over to millioner overnattinger i en augustmåned.

Men fraværet av utenlandske overnattinger merkes fortsatt godt. I august var det 321.000 utenlandske hotellovernattinger. Det er en økning på nesten 50 prosent fra august i fjor, men bare en fjerdedel av hva det var før pandemien.

I alt var det rundt 4,4 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i august. Det er 845.000 flere enn i august i fjor, en økning på 24 prosent.

Sammenlignet med årene før pandemien var nivået på norske overnattinger på god vei tilbake til normalen, men det mangler mange utenlandske overnattinger.

– Selv om august er den store feriemåneden i Europa, og utenlandske turister kunne reise til Norge, var det likevel over én million færre utenlandske overnattinger enn det som er vanlig i august, sier seniorrådgiver Jarle Kvile i SSB.

Det ble registrert over 1,6 millioner overnattinger på campingplasser i august og 408.000 overnattinger på hyttegrender og vandrerhjem. Sammenlignet med august i fjor var det en økning på henholdsvis 14 og 41 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer