Rekordmange nordmenn planlegger påskeferie i Norge

Annenhver nordmann skal på påskeferie i år og 85 prosent av dem skal feriere i Norge. Det er det høyeste antallet siden NHO startet påskeundersøkelsen.

De fleste som planlegger påskeferie i Norge skal, tradisjon tro, på hytta. Her fra Sjusjøen i 2020. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB
De fleste som planlegger påskeferie i Norge skal, tradisjon tro, på hytta. Her fra Sjusjøen i 2020. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg tror mange kommer til å sette ekstra stor pris på årets påskeferie, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Hun trekker fram at det i 2020 var hytteforbud i påsken og at det året før var full skjenkestopp med mange stengte hoteller og restauranter.

Hvert år siden 2014 gjennomfører NHO en spørreundersøkelse for å kartlegge nordmenns påskeplaner.

Tallene viser at 66 prosent av dem som skal feriere i Norge, planlegger å dra på hytta, mens 7 prosent skal bo på hotell, noe som er rekordmange. 19 prosent skal reise til utlandet på ferie.

Påskeundersøkelsen fra Virke viser også at fire av ti nordmenn planlegger å reise på påskeferie. Av dem skal over halvparten tilbringe ferien på hytta.

(©NTB)

ELGEBRÅK: Tyler Henderson og bikkja Reecey skulle bare ut og hente posten da de fikk seg en skikkelig overraskelse. Video ViralHog Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer