Rekordmange coronadødsfall i Moskva

Moskva registrerte søndag 144 dødsfall fra coronaviruset siste døgn, det høyeste døgntallet for en by i Russland siden pandemien startet.

En ny coronapasient legges inn på sykehus i Moskva, der smitten øker kraftig for tiden. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB
En ny coronapasient legges inn på sykehus i Moskva, der smitten øker kraftig for tiden. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Forrige rekord var fra dagen før, da det ble registrert 104 dødsfall i St. Petersburg, der det spilles EM-kamper i fotball med tusener av tilskuere.

Flere titall finske fotballfans ble smittet da de var i byen for å se Finlands kamp mot Belgia. Finland frykter nå en fjerde smittebølge.

Coronasmitten har vært sterkt økende de siste ukene i Russland, i stor grad på grunn av deltavarianten.

Totalt ble det registrert 599 nye dødsfall i landet siste døgn. Dermed er totalt 133.282 russere døde av viruset. Det ble også meldt om 20.538 nye smittede og et totaltall på 5,4 millioner.

Moskva er episenteret for pandemien i Russland, og 2.000 mennesker legges daglig inn på sykehus med coronasmitte, ifølge borgermester Sergej Sobjanin.

– Vi har 20.000 sengeplasser, og 14.000 er opptatt nå. Det er mye, sa han lørdag.

Den kraftige smitteøkningen skjer mens myndighetene strever med å overbevise vaksineskeptiske russere om at de må ta vaksinen.

– Det er én ting som trengs for å stanse pandemien, og de er rask og omfattende vaksinasjon. Ingen har funnet opp noen annen måte, sa Sobjanin på TV.

Russland er nå det sjette hardest rammede landet i verden, og det hardest rammede i Europa. En bredere definisjon av coronadødsfall tyder på at landet har minst 270.000 coronadøde.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer