Det var rekordmange som fikk en alvorlig psykisk sykdom på reise i fjor. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Det var rekordmange som fikk en alvorlig psykisk sykdom på reise i fjor. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer

Psykisk sykdom

Rekordmange blir psykisk syke på reise

I fjor var det en betydelig økning av unge som ble rammet av alvorlige psykiske lidelser i utlandet, ifølge Europeiske Reiseforsikring.

Publisert

Det var rekordmange i alderen 21 til 40 år som fikk en alvorlig psykisk sykdom på reise i 2018. Forsikringsselskapets skadeutbetalinger ble femdoblet sammenlignet med året før.

–Vi hadde en rekke svært alvorlige sykdomstilfeller med behov for innleggelser og hjemtransport med medisinsk personale til stede, sier kommunikasjonsrådgiver Gunhild Gjølstad i Europeiske Reiseforsikring.

Forsikringsselskapet tror at den kraftige økningen skyldes at mange reiser mer og lenger, og at flere forsøker å rømme fra noe. I flere tilfeller er misbruk av alkohol og rus inne i bildet.

– De fleste av dem som blir alvorlig psykisk syke på reisen, har en tidligere sykdomshistorie eller noe som ligger latent før de drar, sier sykepleier og skadebehandler Line Sørbø.

Selskapet understreker at forsikringene deres bare gjelder sykdom som oppstår uventet og akutt. Det betyr at dersom man er syk på utreisetidspunktet, kan man risikere avkorting på skadeutbetalingen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.