Rekordlavt salg av nye boliger

Prisveksten på byggevarer gjør at salget og igangsettingen av nye boliger mellom juli og oktober er det laveste Boligprodusentene har registrert.

De siste månedene har det blitt igangsatt færre boliger enn i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
De siste månedene har det blitt igangsatt færre boliger enn i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– De svake boligtallene for oktober er en direkte følge av den voldsomme prisveksten som har vært på byggevarer, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

Tirsdag la de fram tall som viser at det i oktober i år ble solgt 19 prosent færre nye boliger enn i oktober i fjor. Samtidig ble det igangsatt 41 prosent færre nye boliger forrige måned enn samme måned i fjor.

Igangsettingen og salget av nye boliger har ikke vært lavere mellom juli og oktober i år siden Boligprodusentene begynte sine registreringer i 2010.

Til tross for den dårlige utviklingen siden i sommer, ligger fremdeles igangsettingen og salget til hittil i år over samme periode i fjor. Hittil i år er 9 prosent flere boliger igangsatt og 11 prosent flere nye boliger er solgt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer