Rekordhøye energipriser bidrar til milliardbonus for Equinor-ansatte

Etter et fantastisk fjorår med rekordhøye energipriser, er det klart for en milliardbonus til de ansatte i Equinor.

Equinor er driftsoperatør her på Troll A-plattformen. Feltet inneholder om lag 40 prosent av de samlede gassreservene på norsk kontinentalsokkel, og utgjør hjørnesteinen i norsk gassproduksjon. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Equinor er driftsoperatør her på Troll A-plattformen. Feltet inneholder om lag 40 prosent av de samlede gassreservene på norsk kontinentalsokkel, og utgjør hjørnesteinen i norsk gassproduksjon. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Totalen er omtrent på nivå med fjorårsbonusen: 1,3 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

I fjor fikk Equinor-ansatte tidenes største bonus, med 10,5 prosent av 2021-lønnen utbetalt. Det tilsvarte omtrent 1,3 milliarder kroner totalt. I tillegg kom en julebonus til alle ansatte på 1.000 dollar.

Årets bonus blir ikke offisielt lagt fram før selskapet publiserer årsrapporten torsdag. Men DN erfarer at den generelle bonusen til de ansatte som ikke er omfattet av andre ordninger, som ledelsen og tradingvirksomheten, blir 9,3 prosent i år.

Det blir altså litt mindre til den enkelte ansatte enn i fjor, men ifølge DN er den totale utbetalingen på omtrent det samme kronebeløpet, blant annet på grunn av lønnsøkning og flere ansatte.

Pressetalsperson Rikke Høistad Sjøberg i Equinor minner om at 2022 var et «svært spesielt år.»

– Energien vi leverer har neppe vært viktigere, og ansatte i selskapet har lagt ned stor innsats for å sikre stabil drift og pålitelige energileveranser, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer