Rekordhøy inflasjon i Pakistan

Inflasjonen i Pakistan endte i fjor på 27,6 prosent, det høyeste på nesten 50 år.

Pakistan opplevde rekordhøy inflasjon i fjor, og det har blitt stadig vanskeligere for folk å få endende til å møtes. Foto: AP / NTB
Pakistan opplevde rekordhøy inflasjon i fjor, og det har blitt stadig vanskeligere for folk å få endende til å møtes. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den pakistanske økonomien sliter tungt, og tirsdag ankom en delegasjon fra det internasjonale pengefondet (IMF) landet.

Den pakistanske statskassen er nå snart tom, og med knappe 37 milliarder kroner på konto har myndighetene så vidt nok til å dekke tre ukers import.

Pakistans regjering har lenge ligget i forhandlinger med IMF om en støttepakke, men har hittil ikke oppfylt vilkårene for å få dette.

De siste dagene har det imidlertid blitt stadig vanskeligere for pakistanske myndigheter å få lån, og regjeringen i Islamabad er nå i økende grad villig til å etterkomme IMFs krav.

Regjeringen har blant annet kuttet i subsidiene til bensin og diesel, og riksbanken utsteder heller ikke kreditt lenger til annet enn mat og medisiner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer