Rekordhøy import av smartklokker før jul

I oktober og november ble det importert rundt 112.000 smartklokker, en økning på rundt 44 prosent fra de samme månedene i fjor, viser foreløpige tall fra SSB.

Det er stor sjanse for å få smartklokke til jul hvis man ser på importtallene for oktober og november, uttaler SSB. Illustrasjonsbilde av pakker under et juletre Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Det er stor sjanse for å få smartklokke til jul hvis man ser på importtallene for oktober og november, uttaler SSB. Illustrasjonsbilde av pakker under et juletre Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Skal man dømme etter import-tallene, er det større sjanse for å få smartklokke enn langrennsski til jul, heter det i SSBs nye rapport.

November-importen på smartklokker til Norge var på drøyt 60.500 klokker, det høyeste antallet som noen gang er registrert.

Importen av mobiltelefoner falt med rundt 10.000 eksemplarer i de to førjulsmånedene i år sammenlignet med de samme månedene i fjor. Men med tett opp mot 444.000 importerte telefoner er ikke nedgangen større enn 2 prosent.

Det er importert julepynt verdt like over 150 millioner kroner og like over 3.800 tonn sjokolade i oktober og november.

Det er en nedgang på import av vintersportsutstyr over hele linja, med blant annet en nedgang på vel 42 prosent på alpinski, opplyser SSB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer