Det er stor sjanse for å få smartklokke til jul hvis man ser på importtallene for oktober og november, uttaler SSB. Illustrasjonsbilde av pakker under et juletre Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Det er stor sjanse for å få smartklokke til jul hvis man ser på importtallene for oktober og november, uttaler SSB. Illustrasjonsbilde av pakker under et juletre Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Rekordhøy import av smartklokker før jul

I oktober og november ble det importert rundt 112.000 smartklokker, en økning på rundt 44 prosent fra de samme månedene i fjor, viser foreløpige tall fra SSB.

Publisert

– Skal man dømme etter import-tallene, er det større sjanse for å få smartklokke enn langrennsski til jul, heter det i SSBs nye rapport.

November-importen på smartklokker til Norge var på drøyt 60.500 klokker, det høyeste antallet som noen gang er registrert.

Importen av mobiltelefoner falt med rundt 10.000 eksemplarer i de to førjulsmånedene i år sammenlignet med de samme månedene i fjor. Men med tett opp mot 444.000 importerte telefoner er ikke nedgangen større enn 2 prosent.

Det er importert julepynt verdt like over 150 millioner kroner og like over 3.800 tonn sjokolade i oktober og november.

Det er en nedgang på import av vintersportsutstyr over hele linja, med blant annet en nedgang på vel 42 prosent på alpinski, opplyser SSB.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.