Rekordhøy befolkningsvekst i Canada

Høy innvandring førte til rekordhøy befolkningsvekst i Canada i fjor.

Statsminister Justin Trudeau forsøker å legge til rette for innvandring til Canada. Foto: Justin Tang / The Canadian Press / AP / NTB
Statsminister Justin Trudeau forsøker å legge til rette for innvandring til Canada. Foto: Justin Tang / The Canadian Press / AP / NTB Vis mer
Publisert

For første gang økte befolkningen med mer enn 1 million mennesker, ifølge nye tall fra landets statistiske sentralbyrå. Landet har dermed over 39,5 millioner innbyggere.

Årsaken til utviklingen er innvandring, som regjeringen prøver å legge til rette for. I likhet med mange andre rike land har Canada en aldrende befolkning og for tiden mangel på arbeidskraft. Statsminister Justin Trudeau forsøker å løse utfordringen med å åpne dørene for utlendinger.

437.180 innvandrere kom til Canada i fjor, og også dette skal ha vært ny rekord. I tillegg fikk 607.782 midlertidig tillatelse til å jobbe eller studere i landet.

Mens migrasjon er et betent politisk spørsmål i mange andre vestlige land, har canadierne generelt sett en positiv holdning til innvandring.

Regjeringen har gjort det lettere for afghanere å komme til landet, og i fjor kom det i tillegg mange ukrainere. Befolkningsveksten i 2022 var på 2,7 prosent, noe som er et svært høyt nivå på verdensbasis. De aller fleste landene med høyere befolkningsvekst enn dette, ligger i Afrika.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer