Rekord i antall smittetilfeller i forrige uke

I uke 11 ble det satt rekord i antall påviste koronatilfeller. I alt fikk 6.328 personer påvist koronasmitte, ifølge FHIs siste ukerapport.

189.737 nordmenn testet seg for covid-19 i forrige uke. Illustrasjonsfoto: Ketil Bjærke / NTB
189.737 nordmenn testet seg for covid-19 i forrige uke. Illustrasjonsfoto: Ketil Bjærke / NTB Vis mer
Publisert

Det er det høyeste antall meldte tilfeller på én uke siden pandemiens start, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i rapporten.

Tallet er noe lavere enn det som framgår av FHIs statistikk , som viser at 6.505 personer fikk påvist smitte i forrige uke.

Antallet er 12 prosent høyere enn i uke 10, men økningen i antall meldte tilfeller er likevel noe mindre bratt enn i foregående uker, ifølge FHI.

Samtidig har antallet som tester seg, hatt en svak nedgang på 2 prosent, mens andelen positive prøver har økt fra 1,52 prosent i uke 6 til 3,34 prosent i uke 11.

189.737 nordmenn testet seg for covid-19 i forrige uke.

Det er foreløpig rapportert om 202 sykehusinnleggelser i uke 11. Det er det nest høyeste antallet nye innleggelser på én uke gjennom hele pandemien. Det er også 22 prosent flere enn den foregående uka.

FHI anslår at R-tallet, det vil si hvor mange personer en koronasmittet smitter videre, har holdt seg på 1,3 siden 2. mars, men med betydelig forskjell mellom fylkene.

I en mer usikker modell som ikke tar hensyn til sykehusinnleggelser, estimeres R-tallet for en uke siden til 1,2.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer