Rekdal forsvarer Southgate: – Kritikken er bare tull

Kritikken har haglet mot England-sjef Gareth Southgate etter søndagens straffesparkkonkurranse mot Italia på Wembley. – Gjorde alt rett, mener Kjetil Rekdal.

HamKam trener Kjetil Rekdal. Foto: NTB
HamKam trener Kjetil Rekdal. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Tidligere straffehelt for Norge og nåværende HamKam-trener Kjetil Rekdal, mener at argumentet om at det ble for mye press for de unge britene ikke holder vann.

– Jeg er totalt uenig i kritikken (om at spillerne er uerfarne). Dette er gutter som spiller for Dortmund, Manchester United og Arsenal. De har press på seg året rundt, konstaterer Rekdal til NTB.

23, 22 og 19, det var alderen på de tre siste straffeskytterne til England under finaletap mot Italia. Alle unge, alle bommet da det gjaldt som mest.

- Sendte frem sine beste skyttere ut ifra statistikk

– Kritikken er bare tull. Fotballen er så jevn at hvis du finner én prosent så kan det være totalt avgjørende. Dommen er at Southgate gjorde alt rett. At han sender fram sine beste skyttere ut ifra intern statistikk, det er jeg 100 prosent sikker på, sier den tidligere norske landslagsspilleren.

Rekdal mener det er lett å være etterpåklok og at mange er fryktelig dyktige til å komme med fasiten etter at kampen er spilt.

– Hadde Sako scoret så hadde han blitt båret på gullstol og han (Southgate) hadde blitt hyllet for at han trakk fram en unggutt, avslutter Rekdal.

Kritikk fra Roy Keane og José Mourinho

Flere har satt spørsmålstegn rundt uttaket og har trukket fram alderen og den manglende erfaringen til Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka. Blant de fremste kritikerne finner vi tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane og trenerveteran José Mourinho.

– At Saka skal ha hele landets skjebne på sine skuldre. Jeg synes det er for mye, skal Mourinho ha sagt til Talksport etter kampen.

Ser man på statistikken viser det seg at England-treneren gjorde helt rett i å bytte inn tre unge straffeskyttere. Det er nemlig en marginal fordel å være både ung og uthvilt i en straffesparkkonkurranse.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer