Singapore Airlines nekter for å snikfilme passasjerene

Reisende oppdaget små kameraer i sete­ryggene

Flere passasjerer har reagert med bekymring, men flyselskapet hevder kameraene er avslått.

Dette synet møtte passasjer Vitaly Kamluk på flyet. Singapore Airlines bekrefter at det er et kamera i seteryggen, men benekter at det er aktivt. (FOTO: Vitaly Kamluk).
Dette synet møtte passasjer Vitaly Kamluk på flyet. Singapore Airlines bekrefter at det er et kamera i seteryggen, men benekter at det er aktivt. (FOTO: Vitaly Kamluk). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere reisende har reagert med bekymring etter at de oppdaget små kameraer som stirret på dem nederst på skjermen på baksiden av setene foran dem.

– Jeg fant akkurat denne sensoren som ser på meg fra seteryggen på Singapore Airlines. Vet noen ekspert om dette er et kamera, tvitret Vitaly Kamluk. På tweeten hans var det et bilde av skjermen med det innebygde kameraet.

En annen passasjer oppfordret selskapet til å varsle alle passasjerer og få deres godkjenning, særlig EU-beboere, og forklare hvorfor de gjør dette og hva de gjør med dataene de samler inn.

Flyselskapet bekrefter at noen av deres nyeste underholdningssystemer faktisk har innebygde kameraer, men de forsikrer publikum om at kameraene er deaktivert.

– Disse kameraene er installert av produsenten for framtidig utvikling. De er permanent deaktivert og kan ikke aktiveres om bord, sier selskapet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer