Regnet får neppe stor strømpriseffekt

Fyllingsgraden har krøpet oppover med 1,7 prosentpoeng etter de siste regnskyllene, men det betyr ikke mye for strømprisene.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden i sommer har fyllingsgraden vært uvanlig lav i mange magasiner på Sør- og Østlandet, men nå opplyser Norges vassdrags- og energidirektoratet at den har økt med 1,7 prosentpoeng. Fortsatt er fyllingsgraden 18 prosentpoeng under medianen, ifølge NVE.

– Høy vindkraftproduksjon i Norden og på kontinentet bidro til at ukeprisen på kraft falt i alle prisområdene fra uke 38 til uke 39, skriver NVE.

Gleden for strømkundene vil imidlertid ikke vare. Kraftanalytiker Marius Holm Rennesund i Thema Consulting Group tror ikke det er nok regn til at strømprisene går særlig ned.

– Det er positivt for prisen fremover at magasinfyllingen øker igjen, men vi trenger nok mer nedbør før vi får de store virkningene, sier Rennesund til NRK.

I tillegg har mye av regnet kommet i lavlandet, mens mange av vannmagasinene ligger i høyden og derfor påvirkes minimalt. Flere strømselskaper har uttalt at nedbøren ikke hjelper på strømprisen, blant dem Gudbrandsdal Energi.

– Vi ser at prisene fikk en skikkelig dipp på grunn av uværet, men nå er de tilbake på nesten samme nivå som før, sier selskapets leder i drift og utvikling Thomas Mathisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer