Regn i store deler av landet i helgen – snø i Nord-Norge

Det blir ikke mye vårvær å skryte av den kommende helgen. Det er meldt regn flere steder, mens det i Nord-Norge blir en del snø.

Det blir noe snø i Tromsø og områdene rundt den kommende helgen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Det blir noe snø i Tromsø og områdene rundt den kommende helgen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

– Det blir ikke akkurat et nydelig vårvær i helgen, nei. Det blir veldig vekslende vær inn mot helgen – og i helgen. Helgen blir preget av regn og lite finvær, sier vakthavende meteorolog Rannveig Eikill fra Meteorologisk institutt til NTB.

I Troms og Finnmark viser gradestokken minusgrader og snø den kommende helgen.

– Det kommer et lavtrykk fra øst som gir snø i Finnmark både på lørdag og søndag. Det blir noe snø, men også en del sludd, i Tromsø, mens Nordland får enkelte sluddbyger.

9 millimeter med snø

Yr melder om rundt 4–5 centimeter med snø lørdag kveld og omtrent det samme søndag formiddag i Finnmark. Deretter avtar snøbygene.

– Det er ganske vanlig at det blir snø i Nord-Norge på denne tiden av året. Vi får håpe ikke snøen blir liggende der til 1. juni, som i fjor, sier Eikill.

I Midt-Norge blir det mer regn enn snø i helgen.

– Både i Møre og Romsdal og i Trøndelag blir det spredte regnbyger, særlig på fredag og utover kvelden. Det kommer nok også noen regnbyger på både lørdag og søndag, sier hun og legger til at det kan bli opp mot 15 grader i Molde i helgen.

Regn også i Oslo

Hva med Vestlandet? Også der blir det regn, forteller Eikill.

– Det kan bli litt opphold tidlig på søndag, men utenom det er det ikke mye fint vær å skryte av. Det blir spesielt mye regn søndag kveld, og det fortsetter med regn neste uke også.

I Bergen kan sola titte fram både fredag og lørdag, men det kommer mengder av nedbør søndag og mandag. Det samme gjelder for Stavanger-området.

Og ikke overraskende skal det også i Oslo regne kraftig søndag og mandag. Det er ventet opp mot 20 millimeter nedbør de to dagene.

– Oslo preges av variert vær i helgen. Det kan bli opphold lørdag formiddag, mens det søndag og mandag kun skal regne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer