Regjeringspartiene og SV enige om strømstøtte – innkaller til pressekonferanse fredag morgen

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er enige om strømstøtte, erfarer NTB. De kaller inn til pressekonferanse om strømstøtte på Stortinget fredag morgen.

Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad (t.v.) og SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes skal sammen med kollega Rigmor Aasrud (Ap) ha blitt enige om en strømpakke torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad (t.v.) og SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes skal sammen med kollega Rigmor Aasrud (Ap) ha blitt enige om en strømpakke torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Vis mer

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er enige om strømstøtte, erfarer NTB. De kaller inn til pressekonferanse om strømstøtte på Stortinget fredag morgen.

Etter det NTB kjenner til vil regjeringspartiene og SV presentere en enighet om saken på pressekonferansen klokken 8.30.

De tre partiene har torsdag kveld sittet i avsluttende forhandlinger om strømstøtte.

Regjeringen foreslo sist lørdag at staten skal ta 50 prosent av regningen for det overskytende når strømprisen overstiger 70 øre per kilowattime. Støtten gjelder forbruk opp til 5.000 kWh per måned.

Ifølge TV 2 vil partiene skrive ut detaljene i den kompliserte avtalen, som involverer 126 ulike nettselskaper, i løpet av natten fredag.

Ønsker mer pengehjelp til de som er dårligst stilt

I sitt forslag hadde regjeringen satt av 5 milliarder kroner til denne ordningen, som var foreslått at skulle gjelde fra desember til mars neste år.

SV varslet før forhandlingene at de ville se på taket per måned, hvor mye staten skal betale per kWh og regne på hvordan endringer av dette vil slå ut.

De har også sagt at de ønsker mer pengehjelp til de som mottar bostøtte og sosialhjelp.

Sp og Ap vil ha rask framdrift

Et annet konfliktspørsmål er hvor raskt saken skal behandles i Stortinget.

Siden ordningen er lagt fram i form av et lovforslag, må saken behandles to ganger i Stortinget med minst tre dagers mellomrom. De to regjeringspartiene ønsker at forslaget skal behandles ferdig før jul, noe som i praksis betyr at vedtaket må gjøres første gang senest lørdag og andre gang senest tirsdag.

Senterpartiet mener at Stortinget bør førstegangsbehandle lovforslaget allerede fredag. Også Arbeiderpartiet har ønsket en løsning raskt.

SVs standpunkt har vært at Stortinget om nødvendig bør holde et ekstraordinært møte i romjula for å annengangsbehandle saken.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer