Regjeringens nye taxfree-forslag

Oslo (NTB): Regjeringen foreslår i revidert statsbudsjett å åpne for at reisende kan bytte den avgiftsfri kvoten på 200 sigaretter i halvannen liter vin eller øl.

(upublisert) Opprettet
– Dette skal gjelde både i taxfree-butikker på ferger, ved flyplasser og ved grensehandel, sa finansminister Siv Jensen (Frp) på sin pressekonferanse onsdag formiddag. Det betyr at om man ikke bruker kvoten for avgiftsfri innførsel av tobakk (200 sigaretter eller 250 gram andre tobakksvarer og 200 blad sigarettpapir), kan man fra 1. juli i år innføre opptil 1 liter brennevin, 3 liter vin og 2 liter øl avgiftsfritt. – Vi tror at dette vil føre til at inntektene vil falle noe fra alkoholavgiften, men muligens øke noe fra tobakk. Det vil gi et anslått inntektstap på omtrent 80 millioner kroner, la finansministeren til. Som i dag kan brennevinskvoten byttes i halvannen liter vin, slik at man i praksis kan medbringe inntil 4,5 liter, eller seks flasker, vin. – Hensikten med forslaget er å gi de reisende større valgfrihet, sa Jensen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.