Regjeringen vurderer nye tiltak – venter med å stenge grensen for fly fra Storbritannia

Helsemyndighetene ber alle reisende fra Storbritannia om å teste seg. Nye tiltak vurderes, men grensen stenges foreløpig ikke for fly fra landet.

Helse- og omsorgsministeren Bent Høie sier at de vurderer ytterligere tiltak. Her fra en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Helse- og omsorgsministeren Bent Høie sier at de vurderer ytterligere tiltak. Her fra en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye virusvarianten som har spredd seg på De britiske øyer, kan være opp til 70 prosent mer smittsom enn det vanlige koronaviruset. Storbritannia har derfor innført ekstra strenge restriksjoner i områdene der viruset er oppdaget, selv om viruset ikke ser ut til å gi mer alvorlig sykdom.

Storbritannias helseminister Matt Hancock har opplyst at den nye virusvarianten har kommet ut av kontroll. Han ber alle som befinner seg i de rammede områdene, om å oppføre seg som om de har viruset.

Statsminister Boris Johnson understrekte lørdag at millioner nå må kansellere juleplanene sine.

Norge vurderer strengere tiltak

– Det er viktig at vi handler raskt for å prøve å unngå at denne virusvarianten kommer til Norge og spres videre innenlands her i Norge, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding søndag.

Etter en hastevurdering av situasjonen, anmoder nå Helsedirektoratet alle som kommer til Norge fra Storbritannia, om å teste seg. Ifølge TV 2 ble alle som kom med fly fra Storbritannia til Gardermoen søndag, sluset rett videre til testing – i grupper på ti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer