Regjeringen vurderer å innføre grensekontroll

Det vurderes å innføre kontroll på grensen, og det kan skje innen kort tid, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under regjeringens pressekonferanse i forbindelse med krigen i Ukraina og konsekvensene den har for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under regjeringens pressekonferanse i forbindelse med krigen i Ukraina og konsekvensene den har for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Vi kommer til å følge enda nøyere med på grensen framover enn det vi har gjort hittil. Vi vil vurdere å innføre grensekontroll, sa Mehl på fredagens pressekonferanse om krigen i Ukraina.

– Det kan komme om ikke veldig lenge, men det er viktig å gjøre dette etter en grundig vurdering. Det er et ressursspørsmål. Vi må vurdere om det er riktig å bruke politiets ressurser på å sjekke alle som passerer grensen, opp mot hva vi får ut av det, sa hun.

Mehl understreket at regjeringen er opptatt av å ha kontroll med hvem som kommer til Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer