Regjeringen vil vurdere massetesting etter dansk modell

Regjeringen har bedt Helsedirektoratet vurdere strategien som planlegges i Danmark, med å coronateste store deler av befolkningen regelmessig.

En person lar seg her teste ved Universitetet i Oslo. Regjeringen vurderer nå massetesting som strategi. Foto: Terje Pedersen/NTB
En person lar seg her teste ved Universitetet i Oslo. Regjeringen vurderer nå massetesting som strategi. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har gitt Helsedirektoratet i oppdrag å se på den danske tilnærmingen til bruken av testing i forbindelse med veien videre i pandemien, skriver statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet i en epost til NTB.

Departementet har ikke svart på når oppdraget ble sendt, eller hvilken frist de har satt på oppdraget.

Storstilte danske planer

Tirsdag sa Danmarks justisminister Nick Hækkerup at å koronateste folk to ganger i uken blir avgjørende for den planlagte gjenåpningen i Danmark.

– Det er en samfunnskontrakt, hvor vi krever av bransjer og deler av samfunnet som kan gjenåpne, at det testes to ganger i uken, har helseminister Magnus Heunicke sagt.

Men teststrategien har også har også fått kritikk. Ifølge den danske professoren Jakob Kjellberg vil det koste rundt 100 milliarder danske kroner i året.

– Kan slå ned R-tallet

I Norge har blant annet fagmiljøet ved NTNU i Trondheim tatt til orde for regelmessig testing av store grupper av befolkningen og argumentert for at dette kan gjøre det mulig å slå ned koronapandemien enklere, billigere og raskere enn med dagens tiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer