Regjeringen vil styrke PST med 72 millioner kroner som tiltak etter 25. juni-rapporten

Regjeringen foreslår å styrke Politiets sikkerhetstjeneste med 72 millioner kroner som en del av oppfølgingen av 25. juni-utvalgets rapport.

– Det er et viktig tiltak for å bedre vår forståelse av trusselbildet og PSTs evne til å avverge terrorhandlinger, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp). Foto: Emilie Holtet / NTB
– Det er et viktig tiltak for å bedre vår forståelse av trusselbildet og PSTs evne til å avverge terrorhandlinger, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp). Foto: Emilie Holtet / NTB Vis mer
Publisert

20 millioner skal gå til å styrke PSTs kontraterrorvirksomhet, skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

– Det er et viktig tiltak for å bedre vår forståelse av trusselbildet og PSTs evne til å avverge terrorhandlinger. 25. juni-rapporten peker på at PST sitt oppdrag om å beskytte myndighetspersoner spiser av PST sitt øvrige budsjett, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

52 millioner skal derfor gå til beskyttelse av regjeringsmedlemmer, kongefamilien, stortingspresidenten og andre myndighetspersoner.

– Helt nødvendig

Forslaget kommer på toppen av en større styrking av PSTs budsjett de siste årene. Som følge av krigen i Ukraina, ble PST og politiets bevilgning økt med 153 millioner kroner i fjor.

PST-sjef Beate Gangås sier til NTB at hun er fornøyd med en budsjettøkning i neste års statsbudsjett.

– Ressursøkning er avgjørende for at PST skal kunne løse vårt oppdrag, som blant annet innebærer å forhindre terrorangrep og avdekke ulovlig etterretningsvirksomhet fra fremmede makter på best mulig måte. Økningen er helt nødvendig siden PSTs oppgaver har økt i omfang, sier Gangås.

Dialog om behov

Gangås forteller videre at de vil legge opp til en dialog med Justisdepartementet om hvilke ressurser PST har behov for.

– Slik at vi kan ivareta Norges sikkerhet på en best mulig måte med samarbeidspartnere både her hjemme og i utlandet, sier PST-sjefen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer