Vis mer

Regjeringen vil kutte i trygd og pensjoner for flyktninger

Robert Eriksson (Frp) ønsker å gjøre det mindre attraktivt å komme til Norge.

(upublisert) Opprettet


Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson varsler kraftige innstramminger i trygdeordninger og pensjon. Noen av innstrammingene skal innføres i 2016, mens mesteparten vil tre i kraft i 2017, skriver VG.

I dag blir flyktninger automatisk medlemmer av folketrygden når de får opphold, noe som gir dem rett til full alderspensjon og andre trygde- og velferdsytelser. Dette kan det bli slutt på.


– I mange år har flyktninger, takket være en særnorsk ordning, fått tilgang til en rekke ytelser fra dag én, uavhengig av trygdetiden deres. Samtidig får ikke alle andre full alderspensjon før de har fullt opptjent trygdetid. Det er der jeg mener vi må skjære ned, sier Eriksson til avisen.


I tillegg vurderer regjeringen å øke kravet om hvor lenge man må ha bodd i Norge for å ha rett til visse ytelser, og det vurderes strengere krav om at flyktninger må komme seg i arbeid eller utdanning. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.