Innfører makspris for SMS og samtale til EU-land

Regjeringen vil innføre nye regler

I tillegg skal det bli billigere å ringe femsifrede numre.

I EU skal ikke en samtale skal koste mer enn cirka 1 krone og 90 øre per minutt og maksimalt 60 øre for hver SMS til andre EU-land. (Foto: NTB scanpix).
I EU skal ikke en samtale skal koste mer enn cirka 1 krone og 90 øre per minutt og maksimalt 60 øre for hver SMS til andre EU-land. (Foto: NTB scanpix). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I dag koster det like mye å ringe og sende SMS når du er på ferie eller jobbreise i et EU-land som når du er hjemme.

- Nå gjør vi det også rimeligere å ringe og sende SMS til venner eller familie som bor i EU og har utenlandsk telefonnummer, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H).

Forslaget om endringer i ekomloven legges fram for Stortinget onsdag.

Bakgrunnen er en ny forordning fra EU om at en samtale ikke skal koste mer enn cirka 1 krone og 90 øre per minutt og maksimalt 60 øre for hver SMS til andre EU-land.

Denne ordningen skal innføres i EU fra 15. mai.

– Vi tar sikte på at samme priser innføres i Norge så nært opptil fristen i EU som mulig, sier Astrup.

I tillegg foreslår regjeringen et forbud mot at offentlige virksomheter og frivillige organisasjoner tar høyere pris for bruk av femsifrede numre enn det koster å ringe et vanlig mobil- eller fastnummer.

– Det har over lengre tid vært uforholdsmessig dyrt å ringe femsifrede numre. Dette vil jeg gjøre noe med, sier digitaliseringsministeren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer