Regjeringen vil innføre nye krav på campingplasser

For å bidra til mer brannsikre og tryggere campingplasser vil regjeringen innføre krav om branngater og parsellinndeling.

Fra campingplassen på Lydhusstranda Camping ved Stavern utenfor Larvik. Her står vognene tett i tett nedover mot den flotte sandstranden. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB.
Fra campingplassen på Lydhusstranda Camping ved Stavern utenfor Larvik. Her står vognene tett i tett nedover mot den flotte sandstranden. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB. Vis mer
Publisert

På mange campingplasser står campingvognene tett. Det kan føre til at en brann sprer seg raskt, og til at brannvesenet ikke kommer fram dersom det begynner å brenne.

For å øke brannsikkerheten på norske campingplasser vil regjeringen derfor innføre krav om parsellinndeling og etablering av branngater, skriver regjeringen i en pressemelding.

Målet er å hindre brannspredning på campingplasser og sikre tilgang for brannvesenet og andre nødetater. Ved å dele campingplasser inn i avgrensede parseller, med branngater imellom, kan man forhindre at brann sprer seg til andre deler av campingplassen eller til områdene utenfor.

Forslaget skal sendes på høring og vil tre i kraft samtidig som kravet om fire meters avstand mellom campingenheter på campingplasser. De nye kravene trer i kraft 1. januar 2022.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer