Vis mer

Regjeringen vil innføre mobbe-bøter

Kommuner og andre skoleeiere som ikke følger opp mobbesaker som de skal, kan få tvangsbøter.

(upublisert) Opprettet

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier til VG at han har blitt lei av å lese og høre om barn og unge som blir mobbet, som forteller om det, men som ikke blir fulgt opp.


– Vi trenger å innføre bøter mot mobbing eller administrasjonsgebyr mot kommuner og andre skoleeiere som ikke følger opp, sier statsråden.


Han sier at det kan være aktuelt at Fylkesmannen, Barneombudet eller Utdanningsdirektoratet skal kunne ilegge bøter.


– Det viktigste er at dette er en veldig tydelig reaksjon mot mobbing og mot skoleeiere som ikke følger opp slik de skal, sier Røe Isaksen.


Det nye tiltaket skal etter planen gjennomføres i løpet av 2016.


Utdanningsministeren kommer med utspillet få dager før et nytt «Manifest mot mobbing» skal underskrives. Manifestet skal bidra til at mobbing settes på den nasjonale dagsorden. Viktigst er det arbeidet som skjer lokalet, går det fram av regjeringens nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.