Regjeringen vil ikke sensurere russiske medier

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier regjeringen ennå ikke vil blokkere russiske medier som er brukt av Putin-regimet til å spre propaganda om krigen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa i sin redegjørelse for Stortinget om krigen i Ukraina, at regjeringen ennå ikke har konkludert med om Norge skal sensurere russiske medier brukt til propaganda for krigføringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa i sin redegjørelse for Stortinget om krigen i Ukraina, at regjeringen ennå ikke har konkludert med om Norge skal sensurere russiske medier brukt til propaganda for krigføringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB. Vis mer
Publisert

Under talen i Stortinget redegjorde Støre om hvordan president Vladimir Putin særlig har brukt mediekanalene Sputnik og Russia Today til å spre propaganda om krigen i Ukraina. Flere europeiske land har bestemt at de vil stenge disse mediene ute og i EUs sanksjonspakke for Russland er det tatt en beslutning om å blokkere disse mediene fra å overføre via TV og internett fra EUs medlemsland.

Den norske regjeringen vil derimot ikke sperre disse mediene nå, men omtaler situasjonen som et dilemma som skal vurderes grundig før den trekker en konklusjon.

– Regjeringen mener det skal svært gode grunner til for å innskrenke ytringsfriheten, sa Støre i Stortinget.

– Desinformasjon bør så langt som mulig møtes med kildekritikk, ikke sensur. En blokkering kan også i neste omgang bli utnyttet av Putin-regimet og andre for å legitimere deres sensur overfor frie medier, sa Støre videre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer