VIL GJØRE DET ENKLERE: Høyre-leder og statsminister Erna Solberg sammen med kunnskaps- og moderniseringsminister Monica Mæland da toppene i partiet var samlet i Forskningsparken i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
VIL GJØRE DET ENKLERE: Høyre-leder og statsminister Erna Solberg sammen med kunnskaps- og moderniseringsminister Monica Mæland da toppene i partiet var samlet i Forskningsparken i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Vis mer

CV

Regjeringen vil gjøre det enklere å ansette folk med hull i CV-en i staten

Regjeringen vil endre forskriftene slik at personer med hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne i større grad kan ansettes i staten.

Publisert

Statsminister Erna Solberg sier privat sektor er flinkere enn offentlig sektor og styres mer hierarkisk når ansettelser skal foretas. Dette vil hun nå endre på.

– Vi mener staten har et spesielt ansvar for å gå foran i en slik dugnad og har satt som mål at minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en, sier Solberg til Aftenposten.

Ved å bruke moderat kvotering vil regjeringen at opptil 1.000 personer med nedsatt funksjonsevne eller med hull i CV-en skal få jobb i staten. En rekke forslag til hvordan målet skal nås er utarbeidet, og i løpet av våren vil kommunalministeren sende ut forslag til endring av forskrift til statsansatteloven.

– Dette vil variere fra år til år, men det er om lag 20.000 mennesker som blir nyansatt i staten i løpet av et år. På årsbasis vil måltallet på fem prosent med andre ord dreie seg om omtrent 1.000 nyansatte, inkludert de som skifter jobb internt i staten, sier kommunalminister Monica Mæland (H).

Å ha «hull i CV-en» er definert av regjeringen som en arbeidssøker som har fravær fra arbeid, utdanning eller opplæring i til sammen to år av de siste fem årene før søknadstidspunktet, og som ikke står i en fast stilling eller midlertidig stilling av varighet på mer enn ett år på søknadstidspunktet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.