Regjeringen vil gjeninnføre kravet om taxisentral

Taxinæringen demonstrerte i sin tid mot den forrige regjeringens forslag til deregulering av markedet. Nå får de det som de vil. Foto: Heiko Junge / NTB.
Taxinæringen demonstrerte i sin tid mot den forrige regjeringens forslag til deregulering av markedet. Nå får de det som de vil. Foto: Heiko Junge / NTB. Vis mer
Publisert

Regjeringen vil stramme inn igjen på drosjenæringen og blant annet gjeninnføre kravet om tilknytning til taxisentral.

Forslaget blir om kort tid sendt på høring, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding mandag.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård mener Solberg-regjeringens «frislipp» av taxinæringen har ført til overkapasitet i byene.

– For ett år siden innførte forrige regjering nye regler for drosjenæringen. Det innebar blant annet et frislipp i antall løyvehavere, fjerning av behovsprøving og fjerning av krav om tilknytning til drosjesentral. Dette har ført til situasjon hvor det bare i løpet av det siste året er utstedt over 4000 nye drosjeløyver, noe som ser ut til å ha gitt en overkapasitet i byene, sier han.

Han mener dereguleringen også har ført til at myndighetene har mindre oversikt over taxitilbudet, og økt risikoen for svart virksomhet.

Regjeringen ønsker også at det fortsatt skal stilles krav til taksameter i drosjer. Den vil også å stille flere krav til drosjenæringen. Blant annet krav om kompetanse for løyvehavere, samt bankgaranti, krav om taklampe og registrering som drosje i kjøretøyregisteret.

Det har lenge vært kjent at regjeringen ville stramme inn for drosjenæringen. Det er imidlertid uklart hvordan de skal trekke tilbake de nye løyvene som allerede er utdelt etter at det ble enklere å få dem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer