Regjeringen vil gi 2,5 milliarder kroner mer til sykehusene

Regjeringen foreslår å gi 2,5 milliarder kroner mer enn planlagt til sykehusene i år.

Regjeringen foreslår 2,5 milliarder kroner mer til sykehusene, opplyser helse- og omsorgsminister, Ingvild Kjerkol (Ap). Foto: Javad Parsa / NTB
Regjeringen foreslår 2,5 milliarder kroner mer til sykehusene, opplyser helse- og omsorgsminister, Ingvild Kjerkol (Ap). Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette kommer i tillegg til den varslede pris- og lønnsjusteringen av budsjettet, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

– Regjeringen har fulgt driftssituasjonen ved sykehusene tett etter at vi la fram budsjettet i høst, og ser at det vil være vanskelig å håndtere utfordringene fremover innenfor gjeldende budsjettrammer, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Regjeringen vil legge økningen inn i revidert nasjonalbudsjett, som kommer i mai.

– Dette vil sette sykehusene i bedre stand til å prioritere psykisk helsevern og rask tilgang til helsehjelp. Med denne økningen vil sykehusene også kunne gjennomføre nødvendige investeringer i kompetanse, bygg, IKT og medisinsk utstyr, sier Kjerkol.

Hun viser til at helseforetakene den siste tiden har måttet skyve på planlagte investeringer på grunn av økonomiske utfordringer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer