Regjeringen vil forlenge reglene om coronasertifikat

Regjeringen foreslår å forlenge de midlertidige reglene om coronasertifikat i smittevernloven. Forlaget sendes nå ut på høring.

Coronasertifikat på mobilen viser om du er vaksinert med «rødt eller grønt lys». Det viser vaksineringsstatus, om du er frisk fra smitte og testresultater.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Coronasertifikat på mobilen viser om du er vaksinert med «rødt eller grønt lys». Det viser vaksineringsstatus, om du er frisk fra smitte og testresultater.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at det ikke er noe ved smittesituasjonen i dag som tilsier at vi skal ta i bruk nasjonalt coronasertifikat.

–Vi må likevel være forberedt på at smittesituasjon kan endre seg, og at det kan bli nødvendig å vurdere smitteverntiltak. Av beredskapshensyn er det derfor nødvendig å åpne for bruk av coronasertifikat også fremover, ikke minst ved eventuelle behov for nye innreisetiltak, sier Kjerkol i en pressemelding.

Det er flere land i Europa som krever coronasertifikat og en forlengelse vil derfor også være viktig for at nordmenn skal kunne reise fritt i EU.

Helse- og omsorgsdepartementet har sendt forslaget på høring. Frist for å avgi uttalelse er satt til 4. mars.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer