Regjeringen vil fjerne bommer på sideveier

Fra før er det kjent at det ikke får planlegges bommer på sideveiene til nye prosjekt.

Regjeringen vil sørge for at folk som kjører til og fra barnehage, jobb, matbutikk og fritidsordninger skal betale mindre bompenger .Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
Regjeringen vil sørge for at folk som kjører til og fra barnehage, jobb, matbutikk og fritidsordninger skal betale mindre bompenger .Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

– Sideveiene brukes først og fremst av folk som kjører til og fra barnehage, jobb, matbutikken og fritidsordninger. Nå vil jeg ha en vurdering av om bommene som finnes på slike veier i dag, kan fjernes, slik at de som kjører på den, må betale mindre bompenger, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i en pressemelding.

Torsdag sendte han brev til Statens vegvesen og Nye Veier og ber dem vurdere hva fjerning av bommer på sideveier i eksisterende prosjekt vil bety for trafikkmønster, sikkerhet, miljø og økonomi.

Fylkeskommunene blir bedt om å gi tilbakemelding på hvordan de stiller seg til å fjerne sideveisbommer i egne prosjekter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer