Vis mer

Regjeringen vil fengsle grunnløse asylsøkere

Regjeringen vil at åpenbart grunnløse asylsøkere skal kunne fengsles mens søknaden hurtigbehandles.

(upublisert) Opprettet

Venstre og KrF sikrer flertall for forslaget på Stortinget, melder NRK.


– Politiet får nå mulighet til å pågripe og fengsle grunnløse asylsøkere som kommer hit og får en hurtigbehandling av søknaden, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).


Siden januar 2004 har Norge tatt i bruk en såkalt 48-timersprosedyre for å få færre asylsøkere fra land som regnes som trygge.


Justis- og beredskapsdepartementet foreslår nå at disse kan bli fengslet mens søknaden blir behandlet. Lovforslaget blir lagt fram for Stortinget tirsdag.


– Vi ser at grunnløse asylsøkere forsvinner mens politiet behandler søknadene. Dette hindrer at de stikker av og eventuelt kommer inn i et kriminelt miljø. Nå vet vi hvor vi har dem, får behandlet søknaden, og så returnert dem, sier Listhaug til NRK.


Justisdepartementet opplyser at 537 asylsøkere fikk sakene sine behandlet etter 48-timersprosedyren i 2015.


(©NTB)Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.