Regjeringen varsler nye regler for arbeidslivet

Nye regler for arbeidslivet skal sikre at det offentlige handler med seriøse aktører, opplyser regjeringen.

Offentlige innkjøp skal fremme trygge jobber, og gjennom å stille bedre krav til næringslivet hjelper vi de seriøse aktørene til å vokse, sier næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Torstein Bøe / NTB
Offentlige innkjøp skal fremme trygge jobber, og gjennom å stille bedre krav til næringslivet hjelper vi de seriøse aktørene til å vokse, sier næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Utarbeidingen av en ny Norges-modell for arbeidslivet ble varslet av Støre-regjeringen i Hurdalsplattformen.

– Den skal inneholde krav som i størst mulig grad sikrer at det offentlige handler med seriøse aktører. Dette kan for eksempel handle om krav til bruk av fagarbeidere og lærlinger, tiltak som gir bedre mulighet for kontroll og sanksjoner, eller å forby kontantbetalinger for å gjøre det vanskeligere å betale svart, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding.

Han varsler at regjeringen ønsker et tett samarbeid med partene i arbeidslivet, kommunesektoren og oppdragsgivere om hvilke krav som bør inngå. Næringene som først kan vente seg endringer, er bygg- og anleggsbransjen og renholdsbransjen.

– Vi vurderer blant annet å styrke kravene til oppdragsgiveres kontroll og oppfølging av sine anskaffelser og å innføre krav til språkferdigheter, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap).

Modellen skal også bidra til at flere unge får en sjanse i arbeidslivet, skriver regjeringen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer