Regjeringen utsetter nok en gang trinn 4 av gjenåpningen

Når mange nok er vaksinert, skal Norge gå direkte fra dagens tilstand på trinn 3 til en normaltilstand med økt beredskap, sier statsminister Erna Solberg (H).

Statsminister Erna Solberg og Camilla Stoltenberg under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Statsminister Erna Solberg og Camilla Stoltenberg under en pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når mange nok er vaksinert, skal Norge gå direkte fra dagens tilstand på trinn 3 til en normaltilstand med økt beredskap, sier statsminister Erna Solberg (H).Det kunngjorde statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse torsdag.

I sin anbefaling til regjeringen, som Helsedirektoratet leverte onsdag denne uken, står det at gjennomføring av trinn fire på nåværende tidspunkt trolig vil medføre økt smittespredning.

Helsedirektoratet skriver at den overordnede målsettingen nå er å begrense smittespredningen og holde sykdomsbyrden lav inntil 90 prosent av befolkningen som er 18 år og eldre, er vaksinert med to doser.

– Det er en ambisjon at dette er gjennomført innen fire til seks uker, skriver de.

Onsdag var 71,9 prosent av befolkningen over 18 år fullvaksinert.

Trinn 4, som nå utsettes, innebærer blant annet at anbefalingen om et maksimalt antall gjester i hjemmet oppheves, at innslippsstoppen ved midnatt og krav om bordservering på skjenkesteder oppheves.

Helsedirektoratet trekker også fram at Folkehelseinstituttets ukentlige modellering antyder at tallet på smittede og koronapasienter på sykehus kan fortsette å øke de neste to-tre ukene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer