Bomstasjoner

Regjeringen strammer inn reglene for bommer

Regjeringen strammer inn reglene for å sette opp bommer på sideveier til nybygde bomfinansierte veier.

Sideveiene brukes først og fremst av folk som kjører til og fra barnehage, jobb, matbutikken og fritidsordninger, mener samferdselsministeren. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Sideveiene brukes først og fremst av folk som kjører til og fra barnehage, jobb, matbutikken og fritidsordninger, mener samferdselsministeren. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Disse veiene brukes først og fremst av folk som kjører til og fra barnehage, jobb, matbutikken og fritidsordninger. Slik sørger vi for mindre bompengebelastning for folk flest, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

I alle fremtidige veiprosjekter, og de som er under planlegging nå, får ikke Statens vegvesen eller Nye Veier mulighet til å bruke bom på sideveiene langs den nye veien.

Samferdselsdepartementet varsler at de også vil gjennomgå alle prosjekter som i dag har slike bommer for å se om de kan fjernes.

Dersom særlige forhold tilsier bruk av slike bommer, må departementet få vite det på et tidlig tidspunkt.

– Samferdselsdepartementet vil så avgjøre dette i hver enkelt sak, fremholder Dale.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer