Regjeringen skjerper reglene for nærkontakter

Siden mye av smitten skjer i private hjem, strammes det inn på reglene for nærkontakter. Regjeringen ber voksne som er i karantene i samme hjem, holde avstand.

ADVARER: Helseminister Bent Høie til tok kraftig motmæle da programleder Fredrik Solvang sa at han hadde snakket med Folkehelseinstituttet (FHI) om munnbind-bruk. «Debatten» tirsdag 27. oktober. Video: NRK Vis mer
Publisert

Som en del av klargjøringen av reglene og retningslinjene innfører regjeringen nå et krav om at de som er i karantene og utvikler symptomer, må isolere seg umiddelbart fram til et eventuelt negativt prøveresultat foreligger.

Karantenetiden som er på ti døgn, skal gjennomføres fullt ut, selv om man får negativt svar på testen.

Fra før er det slik at personer som er smittet av koronaviruset, skal isolere seg hjemme, mens nærkontaktene til de som er smittet av viruset, skal i karantene.

FHI og Helsedirektoratet anbefalte tre tiltak

Helseminister Bent Høie (H) peker på at en betydelig andel av smitten nå skjer mellom personer som bor sammen. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har derfor anbefalt tre tiltak for å hindre ytterligere smittespredning.

– Regjeringen har fulgt anbefalingene, som trådte i kraft fredag 30. oktober, sier han i en pressemelding.

Alle som har vært nærkontakter til en smittet, er pålagt å være i smittekarantene. Disse anbefales nå å teste seg.

– Det gjør det mulig å isolere smittede og sette husstandsmedlemmer i karantene raskere. Karantenetiden på 10 døgn skal gjennomføres fullt ut, selv om man får negativt svar på testen, heter det i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer