Regjeringen setter nye mål for havvind

Regjeringen lanserer en ambisjon om at Norge skal installere 30 gigawatt havvind innen 2040. Dette tilsvarer nesten den samlede norske vannkraften.

Statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse om havvind i Marmorhallen i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre under en pressekonferanse om havvind i Marmorhallen i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Dette er en merkedag i norsk industri- og energihistorie, sa statsminister Jonas Gahr Støre da planen ble lagt fram på pressekonferanse onsdag.

Ambisjonen fra regjeringen er at det skal produseres nesten like mye ny kraft fra havvind som produseres totalt i Norge i dag.

– I dag lanserer vi en storstilt satsing på havvind. Ambisjonen vår er at vi innen 2040 tildeler områder for 30,000 MW havvindproduksjon i Norge, sier Støre.

– Med denne ambisjonen går vi fra de to havvindmøllene som er i drift i dag til om lag 1500 havvindmøller. Byggingen skal skje i løpet av de neste 20 årene, sier Støre.

Kraftforsyningen i Norge hadde ved inngangen til 2021 en samlet installert produksjonskapasitet på 37.732 MW.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer